donderdag 25 september 2014

Ajax eenvoudig langs Hoofdklasser Jos.

Ajax heeft op heilige grond eenvoudig de derde ronde van het KNVB beker toernooi gehaald.
Hoofdklasser Jos Watergraafsmeer werd in het Olympisch stadion eenvoudig geklopt met 0-9.

Opvallend was dat Diederik Boer op zijn verjaardag mocht debuteren voor Ajax1, ook moest viergever verhuizen naar de linksback positie omdat Jairo Riedewald op de zes positie mocht starten. Ajax begon sterk en zette vol druk op de spelers van Jos. Nadat Ajax in de openingsfase verzuimde te scoren trof de Pool Milik in de 22ste minuut wel het net, na een fout van doelman Dijkstra bleef Milik rustig en tikte de bal binnen. Dit was echter pas het begin van de Amsterdamse storm want twee minuten later scoorde Andersen (voorzet Milik) na een rush de 0-2.
Twee minuten later was het weer Milik, ditmaal uit een voorzet van Kishna die de 0-3 maakte.
In de rust maakte bleef Klaassen achter in de kleedkamer en maakte ook Menig, net als boer, zijn debuut voor Ajax1. Na rust krabbelde Jos weer wat op en even leek de 1-3 te vallen maar Boer zag de pegel van van het Schip over gaan. Na een kwartier was Ajax weer aan zet en met een rollertje zette Milik Ajax op een 0-4 voorsprong. Eén minuut later zorgde Milik dat Kishna de 0-5 kon aantekenen.
Weer enkele minuten later bekroonde Quincy Menig zijn debuut met zijn eerste doelpunt voor Ajax1.
Het slotakkoord was voor Milik, die met een hattrick in zes minuten de 0-9 eindstand op het scorebord zette. Drie goals die erg op elkaar leken, want bij klutsballen uit de rebound stond de Pool telkens op de goede plaats. Met zes goals kan hij met recht de Man of the Match genoemd worden.